06-70-571-4246
pongracz.dori@gmail.com

Anya-magzat kapcsolatanalízis

Anya és baba képe
Az ismeretlen kisbaba már megfoganása előtt belép a várandós nő lelki valóságába, aki illúziókkal ruházza fel, és a belső világ fontos elsődleges szereplőjévé teszi.

Joan Raphael-Leff

Az újszülött számos olyan képességgel, készséggel rendelkezik, amelyek az anyaméhben fejlődtek ki és gyakorlódtak be. A lélek a születés előtt jelen van, a magzat tanulásra és emlékezésre képes. Az anyaméh az első ökológiai környezet, az anya belső világának minden rezdülése érinti a baba testét és lelkét.

Az anyaméhben szerzett tapasztalatok kihatnak az ember testi-lelki fejlődésére, személyiségére, kapcsolatainak minőségére. A méhen belüli életfázisban létrejövő korai kötődés a teljes személyiségfejlődésnek fontos építőköve.

Az anya-magzat kapcsolatanalízis során az anya relaxált állapotban kapcsolatot teremt a méhben fejlődő magzattal. Kettőjük között jelzéseket, információkat szállító lelki köldökzsinór jön létre. A méhen belüli kapcsolat felismerése számtalan új lehetőséget kínál a magzat fejlődésének támogatására és az anyaság folyamatának fejlődésére az anya-magzat interakción keresztül.

Minden, amit az anya elképzel, hatással van önmaga és a magzat jólétére. Az ellazultság, a feszültségmentesség és a kellemes érzetek kísérletekkel igazolhatóan kedvezően befolyásolják a magzat fejlődését. A várandósság alatti pozitív anyai érzések segítik a gyermek későbbi növekedését, fokozzák éberségét és intelligenciáját.

Az anya-magzat kapcsolatanalízisben kialakított lelki köldökzsinórt testi és lelki gyógyításra is fel lehet használni, az anya érzelmi támogatása pozitívan hat magzatára is. Lehetővé válik az esetleges negatív testi és lelki folyamatok megelőzése vagy bizonyos mértékű visszafordítása is.

Jelentkezés anya-magzat kapcsolatanalízisre:

Pongrácz Dóra